Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na najłatwiejsze ciasto wielkanocne - błyskawiczną babkę z 7 składników. Wystarczy wszystkie produkty przełożyć do miski, zmiksować i przelać do formy. Po 50 minutach pieczenia otrzymamy puszystą, efektownie wyglądającą babkę. Dla lepszego efektu możemy ozdobić ją cukrem pudrem lub lukrem cytrynowym.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7639
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2777
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7639
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2777
Składniki
Jajka ubij z cukrem na puszystą masę.
Do rondelka wlej mleko, dodaj margarynę, składniki podgrzewaj do rozpuszczenia. Następnie odstaw do ostygnięcia.
Mąkę przesiej do miski, dodaj proszek do pieczenia i szczyptę soli.
Do masy jajecznej dodaj sypkie składniki, następnie dodaj przestudzone mleko z margaryną. Składniki zmiksuj.
Formę na babkę wysmaruj margaryną i oprósz bułką tartą. Ciasto przelej do formy. Babkę piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni (grzałka góra-dół) przez około 50 minut (do suchego patyczka).
Upieczoną babkę wyciągnij z piekarnika, odstaw do wystudzenia.
Babkę wyjmij z formy, udekoruj cukrem pudrem.