Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na najłatwiejsze ciasto wielkanocne - błyskawiczną babkę z 7 składników. Wystarczy wszystkie produkty przełożyć do miski, zmiksować i przelać do formy. Po 50 minutach pieczenia otrzymamy puszystą, efektownie wyglądającą babkę. Dla lepszego efektu możemy ozdobić ją cukrem pudrem lub lukrem cytrynowym.
Smakowite kąski serowe z ciasta parzonego są świetną alternatywą dla pieczywa...
Odsłon: 4632
Na moje rogaliki potrzebowałam 500 g mąki Dwa jajka 250 ml mleka 80 g m...
Odsłon: 4092
Białkowy chlebek proteinowy to wypiek, który łączy znakomity smak i wartości...
Odsłon: 34
Smakowite kąski serowe z ciasta parzonego są świetną alternatywą dla pieczywa...
Odsłon: 4632
Na moje rogaliki potrzebowałam 500 g mąki Dwa jajka 250 ml mleka 80 g m...
Odsłon: 4092
Białkowy chlebek proteinowy to wypiek, który łączy znakomity smak i wartości...
Odsłon: 34
Składniki
Jajka ubij z cukrem na puszystą masę.
Do rondelka wlej mleko, dodaj margarynę, składniki podgrzewaj do rozpuszczenia. Następnie odstaw do ostygnięcia.
Mąkę przesiej do miski, dodaj proszek do pieczenia i szczyptę soli.
Do masy jajecznej dodaj sypkie składniki, następnie dodaj przestudzone mleko z margaryną. Składniki zmiksuj.
Formę na babkę wysmaruj margaryną i oprósz bułką tartą. Ciasto przelej do formy. Babkę piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni (grzałka góra-dół) przez około 50 minut (do suchego patyczka).
Upieczoną babkę wyciągnij z piekarnika, odstaw do wystudzenia.
Babkę wyjmij z formy, udekoruj cukrem pudrem.