Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki bez mąki są dobrą alternatywą dla tradycyjnych naleśników. są bardzo delikatne i miękkie. Ciasto biszkoptowe ale o wiele smaczniejsze. Podane z serkiem waniliowym smakują prze cudnie.
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 1145
Kiedy przejedzą ci się świąteczne makowce i pierniki, pomyśl o lekkim cieście...
Odsłon: 1322
Puszysty sernik na spodzie Twix łączy w sobie kremową, delikatną konsystencję...
Odsłon: 596
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 1145
Kiedy przejedzą ci się świąteczne makowce i pierniki, pomyśl o lekkim cieście...
Odsłon: 1322
Puszysty sernik na spodzie Twix łączy w sobie kremową, delikatną konsystencję...
Odsłon: 596
Składniki
Jak zrobić naleśniki bez glutenu bez mąki Białka jaj oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę z dodatkiem soli i cukru. Delikatnie łyżką drewnianą dodajemy żółtka i śmietanę. Mieszamy. Rozgrzewamy patelnię z olejem i małą chochelką kładziemy ciasto , pamiętając o tym że mają to być małe naleśniki. Smażymy na wolnym ogniu uważając aby się nie przypaliły. Podajemy z serem waniliowym, smażonymi jabłkami lub dżemem.