Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne naleśniki z pysznymi owocami. Czego chcieć więcej? Na śniadanie, obiad, kolację i do kawy. Danie doskonałe.
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 666
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4453
Ta zupa jest bardzo sycąca, bardzo pożywna. Mięso, warzywa, makaron. Smak i z...
Odsłon: 1730
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 666
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4453
Ta zupa jest bardzo sycąca, bardzo pożywna. Mięso, warzywa, makaron. Smak i z...
Odsłon: 1730
Składniki
Mąkę, jajko, szklankę mleka, olej i szczyptę sody miksuję. Drugą szklankę mleka dodaję powoli pilnując aby ciasto miało odpowiednią konsystencję. Powinno być rzadkie, łatwo rozprowadzające się po patelni. Dodanie oleju do ciasta powoduje, że nie trzeba podlewać patelni olejem. Olej dajemy tylko przy pierwszym naleśniku, jeżeli patelnia jest wystarczająco gorąca, pierwszy naleśnik będzie równie udany jak pozostałe.
Gruszki obieram, wycinam gniazda nasienne i kroję w drobną kostkę. Twaróg mieszam z cukrami wanilinowymi, jogurtem i pokrojoną gruszką. Naleśniki smaruję twarogiem, składam w trójkąty.
Na wierzchu polewam jogurtem, dodaję ćwiartkę gruszki i posypuję odrobiną startej czekolady. (Słodkolubni mogą posypać cukrem lub dodać go do twarogu).