Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki z serem, goszczą w mym domu bardzo często, ale jakoś na blogu jeszcze ich nie było :)
Dla milosników cukinii i szybkiej kuchni. Obiad w 15 minut, prosty, smaczny,...
Odsłon: 5556
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 48058
Dla milosników cukinii i szybkiej kuchni. Obiad w 15 minut, prosty, smaczny,...
Odsłon: 5556
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 48058
Składniki
Jajka rozcieram z cukrem dodaję mleko i tyle mąki by można było smażyć naleśniki. Na końcu dolewam olej, mieszam dokładnie i odstawiam na ok 30 min. Na rozgrzaną patelnię wlewam po jednej chochelce ciasta naleśnikowego i smażę na rumiano z obu stron. Gotowe wykładam na talerz. Czynność powtarzam do wyczerpania ciasta. Żółtka ucieram z cukrem do białości, dodaję porcjami twaróg i na środek każdego naleśnika nakładam masę serową i składam naleśniki. Układam na talerzach po dwa naleśniki na osobę. Składniki polewy podgrzewam w rondelku, aż całkowicie połączą się ze sobą. Polewam każdą porcję deseru i podaję.