Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 63
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 2091
Makaron razowy z indykiem, brokułem i suszonymi pomidorami w delikatnym i kre...
Odsłon: 29
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 35
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 63
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 2091
Makaron razowy z indykiem, brokułem i suszonymi pomidorami w delikatnym i kre...
Odsłon: 29
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 35
Składniki
Ciasto podziel na pół, rozwałkuj na posypanej mąką stolnicy na płaty (20 na 15 cm). Ponakłuwaj widelcem, piecz 10 min w 200 st. Z mleka, 10 dag cukru oraz proszku waniliowego ugotuj budyń. Utrzyj go z łyżką rumu i masłem.
Na jednym płacie ciasta rozłóż połowę kremu, oczyszczone owoce i resztę kremu. Przykryj drugim płatem. Posmaruj dżemem, a potem polewą z soku z cytryn, łyżki rumu i reszty cukru pudru.
czas ok. 50 min; porcja – 390 kcal, cena 1,80 złŹródło: Świat kobiety