Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Niebiański tort bezowy"
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1474
Polecam.
Odsłon: 258
Przepyszne, proste ciasto na samych białkach. Szybkie w przygotowaniu i bardz...
Odsłon: 70
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 261
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1474
Polecam.
Odsłon: 258
Przepyszne, proste ciasto na samych białkach. Szybkie w przygotowaniu i bardz...
Odsłon: 70
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 261
Składniki
Dużą blachę wyłóż papierem do pieczenia. Narysuj na nim 2 duże serca. Włącz piekarnik i nagrzej go do 150°C.
Białka ubij na sztywną pianę z dodatkiem szczypty soli oraz octu. Ubijając, syp porcjami cukier puder. Wsyp barwnik spożywczy, wymieszaj.
Wyłóż masę na narysowane serca. Piecz 15 minut. Zmniejsz temperaturę do 100°C i trzymaj jeszcze pół godziny.
Ubij śmietanę z cukrem i śmietan-fiksem. Rozłóż krem na bezowych sercach.
Gotowy tort udekoruj dowolnymi owocami.
Czas: 60 min. 1 porcja = 400 kcal.Źródło: Kurier TV