Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2594
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 746
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1540
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14035
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2594
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 746
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1540
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14035
Składniki
Białka ubic na sztywno doda cukier i cukier waniliowy ubic na szklącą bezę. W żółtkach rozmieszac proszek do pieczenia i wlac do białek, wymieszac. Na koncu dodac przesiana mąkę i delikatnie połaczyc. podzieli na 3 totrownice i upiec. smietankę ubic na sztywno dac cukier i serek.Wszystko razem dobrze wymieszac. Zelatyne rozpuscic w 1,4 szklanki wody i letnia wlac do masy, wymieszac. Brzoskwinie pokroic w kostke i połaczyc z biała masa.podzielic na 2 czesci Mleko zagotowac z cukrem ( troche odlac by rozpuscic budynie), wlac budynie i zagotowac. ostudzic.Maslo utrzec z budyniem i dodac krem toffi ( ewentualnie mleko).Podzielic na 2 czesci Przełozenie placka: biszkopt, masa toffi, masa serowa, biszkopt, masa toffi, masa serowa, biszkopt.Udekorowac wg uznania i schlodzic.