Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 978
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1056
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2108
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 978
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1056
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2108
Składniki
Białka ubic na sztywno doda cukier i cukier waniliowy ubic na szklącą bezę. W żółtkach rozmieszac proszek do pieczenia i wlac do białek, wymieszac. Na koncu dodac przesiana mąkę i delikatnie połaczyc. podzieli na 3 totrownice i upiec. smietankę ubic na sztywno dac cukier i serek.Wszystko razem dobrze wymieszac. Zelatyne rozpuscic w 1,4 szklanki wody i letnia wlac do masy, wymieszac. Brzoskwinie pokroic w kostke i połaczyc z biała masa.podzielic na 2 czesci Mleko zagotowac z cukrem ( troche odlac by rozpuscic budynie), wlac budynie i zagotowac. ostudzic.Maslo utrzec z budyniem i dodac krem toffi ( ewentualnie mleko).Podzielic na 2 czesci Przełozenie placka: biszkopt, masa toffi, masa serowa, biszkopt, masa toffi, masa serowa, biszkopt.Udekorowac wg uznania i schlodzic.