Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny deser, którego głównym składnikiem są banany. Mus bananowy i dodatek czekolady... Niebo w gębie ;D
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5340
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 879
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11773
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5340
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 879
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11773
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Składniki
*SPÓD HERBATNIKOWY *WARSTWA 1 Bardzo prosta warstwa podobnie jak deser. Aby wykonać spód potrzebne będą ''waniliowe'' herbatniki. Ja użyłam ciasteczek dla dzieci, są w kształcie zwierzątek. Mogą być też zwykłe, ale pamiętamy NIE SŁONE :D Więc przejdźmy do przygotowania. Kilka takich herbatniczków, lub jeden herbatnik (taki zwykły). Wkładamy do woreczka i wałkujemy. Wtedy musimy pamiętać by nie pokruszyć ich za bardzo. Muszą być nie za małe, nie mogą to być okruszki. Gdy mamy odpowiednio pokruszone, wysypujemy je na spód filiżanki/miseczki.
*MUS BANANOWY *WARSTWA 2 Kolejna banalna, lecz pyszna rzecz. Dwa banany które oczywiście obieramy. Kroimy w dosyć spore kawałki i miksujemy. Po tym, mamy już warstwę gotową. Nasz mus możemy przelać delikatnie na herbatniki.
*CZEKOLADOWA POLEWA *WARSTWA 3 A więc 4-6 kostek czekolady wkładamy na 1 min. do mikrofalówki. Jest to bardzo szybkie rozwiązanie, bo nie ma sensu rozpuszczać tak małej ilości w garnku. W tę minutkę możemy wypróbować kolejny szybki trik. A więc ptasie mleczko. Obkrajmy z niego czekoladę i kroimy w kostki. Wystarczą dwa kawałki ptasiego mleczka. Teraz wkładamy je do masy bananowej. Czekolada jest gotowa, więc nakrapiamy nasz deser. Gdy wykorzystamy już caŁą czekoladę, deser skończony. SMACZNEGO