Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny deser, którego głównym składnikiem są banany. Mus bananowy i dodatek czekolady... Niebo w gębie ;D
Polecam.
Odsłon: 295
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 89
Polecam.
Odsłon: 295
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 89
Składniki
*SPÓD HERBATNIKOWY *WARSTWA 1 Bardzo prosta warstwa podobnie jak deser. Aby wykonać spód potrzebne będą ''waniliowe'' herbatniki. Ja użyłam ciasteczek dla dzieci, są w kształcie zwierzątek. Mogą być też zwykłe, ale pamiętamy NIE SŁONE :D Więc przejdźmy do przygotowania. Kilka takich herbatniczków, lub jeden herbatnik (taki zwykły). Wkładamy do woreczka i wałkujemy. Wtedy musimy pamiętać by nie pokruszyć ich za bardzo. Muszą być nie za małe, nie mogą to być okruszki. Gdy mamy odpowiednio pokruszone, wysypujemy je na spód filiżanki/miseczki.
*MUS BANANOWY *WARSTWA 2 Kolejna banalna, lecz pyszna rzecz. Dwa banany które oczywiście obieramy. Kroimy w dosyć spore kawałki i miksujemy. Po tym, mamy już warstwę gotową. Nasz mus możemy przelać delikatnie na herbatniki.
*CZEKOLADOWA POLEWA *WARSTWA 3 A więc 4-6 kostek czekolady wkładamy na 1 min. do mikrofalówki. Jest to bardzo szybkie rozwiązanie, bo nie ma sensu rozpuszczać tak małej ilości w garnku. W tę minutkę możemy wypróbować kolejny szybki trik. A więc ptasie mleczko. Obkrajmy z niego czekoladę i kroimy w kostki. Wystarczą dwa kawałki ptasiego mleczka. Teraz wkładamy je do masy bananowej. Czekolada jest gotowa, więc nakrapiamy nasz deser. Gdy wykorzystamy już caŁą czekoladę, deser skończony. SMACZNEGO