Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Noworoczne babeczki"
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 163
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 18
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 163
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 18
Składniki
Margarynę rozpuścić w rondlu, dodać kakao, kawę, cukier waniliowy i drobny, mleko, przyprawę piernikową, szczyptę soli, wymieszać. Do wystudzonej masy wbić jajka, wymieszać.
Czekoladę bardzo drobno posiekać. Mąkę przesiać, wymieszać z proszkiem do pieczenia, sodą oraz kawałkami czekolady, dodać wystudzoną masę kakaową. Niezbyt dokładnie wymieszać.
Ciasto przełożyć do silikonowej formy do muffinek wyłożonej papilotkami, wstawić na 5 minut do piekarnika nagrzanego do ok. 190-200oC, potem temperaturę zmniejszyć do 180oC i piec 15 minut.
Jeszcze ciepłe muffinki wyjąć z formy, wystudzić. Dekorować śmietanką ubitą na sztywno z cukrem pudrem, mascarpone i aromatem. Ozdobić.
Dekorowanie babeczek to świetna zabawa szczególnie dla dzieci. Zrób z nich smakowite choineczki lub prezenciki.
ok. 30 minutŹródło: Twoje Imperium