Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Oponki przekładane masą śliwkowo-rumową"
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1410
Polecam.
Odsłon: 217
Przepyszne, proste ciasto na samych białkach. Szybkie w przygotowaniu i bardz...
Odsłon: 18
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 243
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7979
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1410
Polecam.
Odsłon: 217
Przepyszne, proste ciasto na samych białkach. Szybkie w przygotowaniu i bardz...
Odsłon: 18
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 243
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7979
Składniki
Masło utrzyj z cukrem, cukrem waniliowym oraz skórką cytrynową na puszystą, jasnokremową masę. Kolejno domieszaj do niej jajka i ponownie dobrze utrzyj mikserem. Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia wprost do ucieranej masy. Dolej mleko. Wymieszaj wszystkie mikserem.
Małe foremki z kominkami dobrze wysmaruj tłuszczem i oprósz tartą bułką. Napełnij je przygotowanym ciastem (najwyżej do 2/3 wysokości). Ciasteczka wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 190 st. Piecz ok. 30 minut.
Oponki studź w foremkach 15–20 minut, potem ostrożnie wyjmij i odłóż do całkowitego wystudzenia. Powidła podgrzej, wymieszaj z rumem. Spody ciastek posmaruj masą śliwkową. Zlep po dwa. Oprósz cukrem pudrem.Źródło: Tina