Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche, maślane ciasto, dużo śliwek i słodka kruszonka......
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 249
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 732
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 21784
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 249
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 732
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 21784
Składniki
Do mąki dodać pokrojone na kawałki masło, dokładnie posiekać nożem. Dodać cukier puder, żółtka i śmietanę, szybko zagnieść ciasto. Owinąć folią spożywczą i włożyć do lodówki na co najmniej godzinę.
Zrobić kruszonkę, rozgniatając składniki widelcem. Włożyć do lodówki.
Śliwki umyć, przekroić na pół, usunąć pestki.
Formę na tartę wysmarować masłem. Ciasto rozwałkować, przełożyć do formy. Na cieście ułożyć śliwki, posypać kruszonką.
Piec przez około 40 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.