Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche, maślane ciasto, dużo śliwek i słodka kruszonka......
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1952
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1639
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2624
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1952
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1639
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2624
Składniki
Do mąki dodać pokrojone na kawałki masło, dokładnie posiekać nożem. Dodać cukier puder, żółtka i śmietanę, szybko zagnieść ciasto. Owinąć folią spożywczą i włożyć do lodówki na co najmniej godzinę.
Zrobić kruszonkę, rozgniatając składniki widelcem. Włożyć do lodówki.
Śliwki umyć, przekroić na pół, usunąć pestki.
Formę na tartę wysmarować masłem. Ciasto rozwałkować, przełożyć do formy. Na cieście ułożyć śliwki, posypać kruszonką.
Piec przez około 40 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.