Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche, maślane ciasto, dużo śliwek i słodka kruszonka......
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 263
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1096
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 263
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1096
Składniki
Do mąki dodać pokrojone na kawałki masło, dokładnie posiekać nożem. Dodać cukier puder, żółtka i śmietanę, szybko zagnieść ciasto. Owinąć folią spożywczą i włożyć do lodówki na co najmniej godzinę.
Zrobić kruszonkę, rozgniatając składniki widelcem. Włożyć do lodówki.
Śliwki umyć, przekroić na pół, usunąć pestki.
Formę na tartę wysmarować masłem. Ciasto rozwałkować, przełożyć do formy. Na cieście ułożyć śliwki, posypać kruszonką.
Piec przez około 40 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.