Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7624
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 65
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 87
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1258143
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7624
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 65
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 87
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1258143
Składniki
Białka ubijamy, dodajemy cukier i żółtka. Wsypujemy mąkę z proszkiem. Mieszamy. Pieczemy ok. 40 min w 160-180 st C. Tak samo robimy drugi biszkopt, dodając zmielone orzechy.
Budyń gotujemy na wodzie. Do gorącego wsypujemy cukier i galaretkę cytrynową. Mieszamy i studzimy.
Miksujemy margarynę, dodając po łyżce zimnego budyniu. Połowę masy wykładamy na jasny biszkopt, przykrywamy ciastem orzechowym i smarujemy pozostałą masą.
Sok zagotowujemy, rozpuszczamy w nim galaretki wiśniowe, odstawiamy. Na cieście rozsmarowujemy konfiturę i zalewamy tężejącą galaretką.