Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 36623
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 244
Przepis dnia
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 36623
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 244
Składniki
Posiekaj drobniutko orzechy włoskie, utrzyj je na jednolitą masę z margaryną, cukrem pudrem i szczyptą soli. Ucierając, dodawaj po jednym jajku (następne dopiero wtedy, gdy poprzednie jest wmieszane).
Masę orzechową wymieszaj z przesianą, lekko ogrzaną mąką i proszkiem do pieczenia. Dodaj mleko i aromat migdałowy. Dokładnie wymieszaj wszystkie .
Wyłóż ciasto do natłuszczonej, posypanej mąką formy. Piecz około 50 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 175 st.
Wyjmij upieczone ciasto i zostaw do ostudzenia.
W tym czasie przygotuj dowolne owoce do dekoracji (np. kolorowe winogrona). Opłucz je, nie osuszaj. Na talerzyk wysyp cukier kryształ. Wilgotne owoce kładź na talerzyk i obtaczaj w cukrze.
Ciasto wyjmij z formy, pozostaw do ostudzenia. Wierzch udekoruj bitą śmietaną oraz owocami w cukrze.
czas ok. 90 min; porcja – 410 kcal cena 1,90 złŹródło: Świat kobiety