Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Orzechowiec"
Znakomita propozycja na grilla dla wegetarian i wegan. Kalafior w aromatyczny...
Odsłon: 664
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 184
Znakomita propozycja na grilla dla wegetarian i wegan. Kalafior w aromatyczny...
Odsłon: 664
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 184
Składniki
Ciasto: mąkę przesiej, dodaj cukier, proszek i szczyptę soli, wymieszaj. Dodaj zimną margarynę, posiekaj. Dodaj żółtko, zagnieć. Ciasto chłodź w lodówce 30 minut.
Rozwałkuj, ułóż w tortownicy (śr. 20 cm), uformuj niski brzeg, spód ponakłuwaj. Piecz 15 min w 180°C. Ostudź.
Masa: ciasto posmaruj połową masy krówkowej, posyp orzeszkami (połowę posiekaj), dociśnij. Posmaruj resztą masy. Schłodź.
Polewa: czekolady połam, stop z kremówką. Ostudź, polej ciasto. Udekoruj orzeszkami.
Czas przygotowania 45 min, ilość porcji 12, cena za porcję 1 złŹródło: Chwila dla Ciebie