Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste i szybie ciasto. U nas musi być na świątecznym stole, kto nie lubi orzechów ? Fajne kruche ciasto i smaczne nadzienie.
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 12150
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1309
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 39393
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 12150
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1309
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 39393
Składniki
Tortownica 21 cm, wysmarowana margaryną i posypana bułką tartą. Ziemniaki powinny być świeżo gotowane w lekko osolonej wodzie , potłuczone i ostudzone. Ciasto kruche. wszystkie składniki wyrabiamy na jednolite ciasto. Białka odkładamy. Ciasto dzielimy na 2 równe części, zawijamy w folię i odkładamy do lodówki. Masa. Ziemniaki z orzechami, pudrem, żółtkami i aromatem, miksujemy na dość gładką masę. Białka ubijamy na sztywno i delikatnie mieszamy z masą. Pierwszy kawałek ciasta układamy na spodzie blaszki, wyrównujemy. Wykładamy masę.
Drugi kawałek ciasta rwiemy na kawałki i rozkładamy na masie. Pieczemy w 180 C ok. 50 minut.
Gdy ciasto trochę przestygnie, posypujemy cukrem pudrem. Doskonale smakuje następnego dnia.