Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Orzechowo-czekoladowe ciasto"
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1467
Polecam.
Odsłon: 246
Przepyszne, proste ciasto na samych białkach. Szybkie w przygotowaniu i bardz...
Odsłon: 65
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 260
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1467
Polecam.
Odsłon: 246
Przepyszne, proste ciasto na samych białkach. Szybkie w przygotowaniu i bardz...
Odsłon: 65
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 260
Składniki
Białka ubij na sztywną pianę z solą, dodając po łyżce cukru. Wlej sok z cytryny, wsyp mąkę, wymieszaj. Na papierze do pieczenia wyłóż trzy placki. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 160°C, po 10 minutach zmniejsz do 140°C, piecz 90 minut.
Serek zmiksuj z masą kajmakową. Śmietanę ubij, dodaj cukier, połącz z masą serową, dodaj orzechy, wymieszaj. Na blatach kładź masę, czekoladę i orzechy. Posyp czekoladą.
Czas: około 2,5 godziny.Źródło: Dobry Tydzień