Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Orzechowy keks w czekoladzie"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 789
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 924
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 133
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2819
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 789
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 924
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 133
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2819
Składniki
Rozbij 3 jajka, oddziel żółtka od białek. Masło utrzyj z cukrem. Kolejno domieszaj żółtka oraz 3 pozostałe całe jajka. Mąkę przesiej z proszkiem wprost do ucieranej masy. Ciasto rozdziel. Jedną połowę wymieszaj z mlekiem, kakao i posiekanymi orzechami. Drugą – ze skórką pomarańczową.
Formę keksową posmaruj tłuszczem. Oprósz mielonymi orzechami. Na przemian nałóż porcje jasnego i ciemnego ciasta. Lekko przemieszaj widelcem, aby powstał marmurkowy wzorek. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175 st. Piecz ok. 75 minut.
Upieczone ciasto wyjmij z formy. Odstaw na ok. 75 minut do wystudzenia. Potem oblej stopioną polewą. Udekoruj orzechami oraz skórką z pomarańczy.
ok. 1?godziny i 45 minut. Studzenie ok. 1 godzina i ?15 minut. 1 porcja ok. 370 kcal.Źródło: Tina