Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Orzechowy keks w czekoladzie"
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19831
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 481
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 479
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6887
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242742
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19831
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 481
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 479
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6887
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242742
Składniki
Rozbij 3 jajka, oddziel żółtka od białek. Masło utrzyj z cukrem. Kolejno domieszaj żółtka oraz 3 pozostałe całe jajka. Mąkę przesiej z proszkiem wprost do ucieranej masy. Ciasto rozdziel. Jedną połowę wymieszaj z mlekiem, kakao i posiekanymi orzechami. Drugą – ze skórką pomarańczową.
Formę keksową posmaruj tłuszczem. Oprósz mielonymi orzechami. Na przemian nałóż porcje jasnego i ciemnego ciasta. Lekko przemieszaj widelcem, aby powstał marmurkowy wzorek. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175 st. Piecz ok. 75 minut.
Upieczone ciasto wyjmij z formy. Odstaw na ok. 75 minut do wystudzenia. Potem oblej stopioną polewą. Udekoruj orzechami oraz skórką z pomarańczy.
ok. 1?godziny i 45 minut. Studzenie ok. 1 godzina i ?15 minut. 1 porcja ok. 370 kcal.Źródło: Tina