Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla wiecznie zabieganych fajna propozycja na szybkie pączki :) Robię je często na Tłusty Czwartek, ale także bez okazji. Nie ma za wiele pracy przy nich. Wsypać, zagnieść, rozwałkować i pokroić. Kroić można jak się tylko podoba! Można wykazać się przy tym od razu fantazją matematyczną: od rombów po kwadraty, prostokąty, trójkąty, kółka.
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 74
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 209
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 88
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 74
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 209
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 88
Składniki
Wszystkie składniki zagniotłam. Rozwałkowałam ciasto na grubość ok 3-4 mm i wykrawałam kółka ok 3 cm średnicy.
Całe przygotowanie przed smażeniem jest szybkie. Potem podczas smażenia jest w sumie jeszcze szybciej. Początkowo racuszki puchną, następnie zaczynają się rumienić i trzeba pilnować, żeby nie przypaliły się. Smażyłam na złoty lekko wpadający w brąz kolor. Oleju potrzeba tyle, by początkowo racuszki zanurzyły się do 3/4 wysokości.
Po usmażeniu oprószyłam cukrem pudrem.