Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świąteczne (i nie tylko) last minute – aromatyczne, wilgotne ciasto o smaku piernika.
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 184
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 93
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 337
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1479
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 184
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 93
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 337
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1479
Składniki
Masło rozpuszczamy w kąpieli wodnej.
Wystudzone masło przelewamy do misy miksera, dodajemy cukier i jajka. Ubijamy na jednolitą masę. Wlewamy mleko, mieszamy.
Następnie dodajemy suche składniki: mąkę, proszek do pieczenia, sodę, cynamon, przyprawę do piernika i kakao. Miksujemy do połączenia składników.
Na koniec dodajemy orzechy, (opcjonalnie bakalie) i dżem. Mieszamy łopatką do połączenia składników.
Ciasto wylewamy do wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą keksówki (do jednorazowych keksówek wylewamy bezpośrednio, bez smarowania).
Pieczemy w nagrzanym do 180 st. C piekarniku przez ok 40 – 50 min.
Wystudzone ciasto dekorujemy polewą czekoladową z drobno pokrojonymi orzechami lub posypujemy cukrem pudrem.