Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto z mąki kukurydzianej, na pewno zachwyci każdego swoim smakiem i wyglądem. Ma piękny żółty kolor. Polecam :)
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15526
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4657
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 337
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2816
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15526
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4657
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 337
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2816
Składniki
Margarynę zmiksować z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę.
Następnie dodawać stopniowo po 1 jajku.
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i dodawać po 1 łyżce, ciągle miksować do połączenia składników.
Blaszkę 25x25 wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać ciasto i ułożyć wcześniej umyte i pokrojone w połówki śliwki skórkami do dołu.
Pieć 40-45 min. w temp. 180 st. na termoobiegu.
Upieczone zimne ciasto posypać cukrem pudrem. Życzę smacznego:)