Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto z mąki kukurydzianej, na pewno zachwyci każdego swoim smakiem i wyglądem. Ma piękny żółty kolor. Polecam :)
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2149
Wybierasz się w długi weekend na piknik? Może przyda ci się przepis na ciasto...
Odsłon: 168
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2149
Wybierasz się w długi weekend na piknik? Może przyda ci się przepis na ciasto...
Odsłon: 168
Składniki
Margarynę zmiksować z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę.
Następnie dodawać stopniowo po 1 jajku.
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i dodawać po 1 łyżce, ciągle miksować do połączenia składników.
Blaszkę 25x25 wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać ciasto i ułożyć wcześniej umyte i pokrojone w połówki śliwki skórkami do dołu.
Pieć 40-45 min. w temp. 180 st. na termoobiegu.
Upieczone zimne ciasto posypać cukrem pudrem. Życzę smacznego:)