Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 101
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3339
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1191
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 101
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3339
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1191
Składniki
Białka ubij na sztywno z cukrem. Wciąż miksując dodawaj po żółtku. Na koniec dodaj obie mąki i pistacje, wy- mieszaj. Piecz ok. 30 min w temperaturze 180°C. 3 łyżki żelatyny rozpuść w małej ilości wrzątku. Brzoskwinie oraz 40 dag malin osobno rozdrobnij na mus.
Jogurt zmiksuj z cukrem pudrem, podziel na dwie części. Do jednej dodaj mus z brzoskwiń i połowę żelatyny, zmiksuj. Wylej na biszkopt. Wstaw do lodówki. Do drugiej dodaj mus malinowy i resztę żelatyny, zmiksuj. Wylej na mus brzoskwiniowy, schłodź.
40 dag malin zagotuj z cukrem i przetrzyj przez sitko. Pozostałą żelatynę rozpuść w niewielkiej ilości wrzątku. Gdy przestygnie, wymieszaj z musem. 200 ml śmietanki ubij na sztywno. Dodaj mus, delikatnie wymieszaj. Przelej do tortownicy. Schłodź. Boki ciasta oraz wierzch udekoruj ubitą śmietanką i malinami.
60 minut. Porcja: 280 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie