Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dużo słodyczy do dobrej kawki.
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 96
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 75
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 96
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 75
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Składniki
Wykonanie: Mąkę wymieszać z dwoma łyżeczkami proszku do pieczenia i posiekać z masłem i smalcem. Wbić żółtka, pół szklanki cukru i zagnieść ciasto. Ciasto podzielić na dwie równe części i rozwałkować na stolnicy wysypanej mąką. Jedną część wyłożyć w przygotowanej tortownicy. Następnie ubić białka na sztywno, wsypać resztę cukru, budyń i ubijać przez kilka minut. Dodać jogurty, łyżeczkę proszku do pieczenia, wiórki kokosowe. Dokładnie wymieszać ( jak mamy owoce to możemy dodać, lecz nie koniecznie)przelać do przygotowanej tortownicy. Przykryć drugą częścią ciasta, po nakłuwać widelcem. Piec w temperaturze 180 stopni przez 40 minut.