Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste w gruncie rzeczy szybkie i zdrowe ;) Moja siostrzenica nawet nie poczekała aż zastygną ;) Taki stary przepis z dzieciństwa ;)
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10479
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6038
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5328
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12896
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4643
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10479
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6038
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5328
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12896
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4643
Składniki
Rozpuszczamy margarynę w garnku później dodajemy cukier, mleko i kakao. Dobrze rozpuścić i wymieszać aby nie było grudek do gęstniejącej masy dodajemy kilka kropel olejku rumowego i zdejmujemy z palnika. Ja to robię w głębokiej patelni. Wsypujemy płatki owsiane, wiórki kokosowe i dokładnie mieszamy do połączenia się składników. Układamy na papierze czy foli aluminiowej łyżeczką małe ciasteczka i czekamy aż wyschną. To jest podstawowy przepis można go modyfikować dodając np rodzynki czy orzechy a nawet zrobić na musli zamiast na samych płatkach ;) Smacznego ;)