Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najszybsze pączki, gdy do drzwi dobijają się goście, a my na stole ze słodyczy mamy tylko cukier:) Poza tym wspomnienie z dzieciństwa.....
Pyszne, proste w przygotowaniu rogaliki z kemem czekoladowym Nutella. Rogalik...
Odsłon: 711
Przepis dnia
Pyszniutkie skrzydełka warte wypróbowania na święta lub niedzielny obiad. Pro...
Odsłon: 536
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 108
Dorsz pieczony to szybki i prosty przepis na rybne danie, które sprawdzi się...
Odsłon: 2164
Nie przepadasz za łagodnymi śledziami w śmietanie czy oleju? Jeśli wolisz dan...
Odsłon: 5121
Pyszne, proste w przygotowaniu rogaliki z kemem czekoladowym Nutella. Rogalik...
Odsłon: 711
Przepis dnia
Pyszniutkie skrzydełka warte wypróbowania na święta lub niedzielny obiad. Pro...
Odsłon: 536
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 108
Dorsz pieczony to szybki i prosty przepis na rybne danie, które sprawdzi się...
Odsłon: 2164
Nie przepadasz za łagodnymi śledziami w śmietanie czy oleju? Jeśli wolisz dan...
Odsłon: 5121
Składniki
Najszybsze pączki, ponieważ...... Podgrzewamy mleko, a resztę składników- prócz cukru pudru i smalcu - umieszczamy w misce, dodajemy ciepłe mleko i dokładnie wszystko mieszamy.....łyżką drewnianą lub robi to za nas robot kuchenny:) Ciasto powinno być dość gęste i bez grudek. Odstawiamy na chwilkę. W tym czasie rozgrzewamy smalec. Temperaturę sprawdzamy, wrzucając odrobinę ciasta.....gdy zacznie "skwierczec" możemy przystąpić do smażenia. Przygotujmy tylko talerz z ręcznikami papierowymi do odsączenia, dużą miskę i 2 widelce. I nie przejmujcie się,że ciasto nie urosło.....za moment będzie rosło w oczach....
Łyżkę moczymy w gorącym tłuszczu......i uwaga na palce....poparzenie boli....nabieramy trochę ciasta i do garnka. Pamiętajmy, że ciasto rośnie i zbyt dużo porcji jest niewskazane. Smażymy na złoty kolor, wyciągamy i odsączamy na ręcznikach. Pączusie wrzucamy do miski i posypujemy cukrem pudrem. Tak postępujemy, aż do końca ciasta. Po usmażeniu 2-3 porcji.....ciasto zaczyna delikatnie uciekać z miski, dlatego trzeba je mieszać, żeby opadło. Nie chcemy jeść powietrza:)