Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najszybsze pączki, gdy do drzwi dobijają się goście, a my na stole ze słodyczy mamy tylko cukier:) Poza tym wspomnienie z dzieciństwa.....
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85297
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2588
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 10032
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4088
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7152
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85297
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2588
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 10032
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4088
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7152
Składniki
Najszybsze pączki, ponieważ...... Podgrzewamy mleko, a resztę składników- prócz cukru pudru i smalcu - umieszczamy w misce, dodajemy ciepłe mleko i dokładnie wszystko mieszamy.....łyżką drewnianą lub robi to za nas robot kuchenny:) Ciasto powinno być dość gęste i bez grudek. Odstawiamy na chwilkę. W tym czasie rozgrzewamy smalec. Temperaturę sprawdzamy, wrzucając odrobinę ciasta.....gdy zacznie "skwierczec" możemy przystąpić do smażenia. Przygotujmy tylko talerz z ręcznikami papierowymi do odsączenia, dużą miskę i 2 widelce. I nie przejmujcie się,że ciasto nie urosło.....za moment będzie rosło w oczach....
Łyżkę moczymy w gorącym tłuszczu......i uwaga na palce....poparzenie boli....nabieramy trochę ciasta i do garnka. Pamiętajmy, że ciasto rośnie i zbyt dużo porcji jest niewskazane. Smażymy na złoty kolor, wyciągamy i odsączamy na ręcznikach. Pączusie wrzucamy do miski i posypujemy cukrem pudrem. Tak postępujemy, aż do końca ciasta. Po usmażeniu 2-3 porcji.....ciasto zaczyna delikatnie uciekać z miski, dlatego trzeba je mieszać, żeby opadło. Nie chcemy jeść powietrza:)