Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najszybsze pączki, gdy do drzwi dobijają się goście, a my na stole ze słodyczy mamy tylko cukier:) Poza tym wspomnienie z dzieciństwa.....
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 245
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4577
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2674
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 4764
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102251
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 245
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4577
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2674
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 4764
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102251
Składniki
Najszybsze pączki, ponieważ...... Podgrzewamy mleko, a resztę składników- prócz cukru pudru i smalcu - umieszczamy w misce, dodajemy ciepłe mleko i dokładnie wszystko mieszamy.....łyżką drewnianą lub robi to za nas robot kuchenny:) Ciasto powinno być dość gęste i bez grudek. Odstawiamy na chwilkę. W tym czasie rozgrzewamy smalec. Temperaturę sprawdzamy, wrzucając odrobinę ciasta.....gdy zacznie "skwierczec" możemy przystąpić do smażenia. Przygotujmy tylko talerz z ręcznikami papierowymi do odsączenia, dużą miskę i 2 widelce. I nie przejmujcie się,że ciasto nie urosło.....za moment będzie rosło w oczach....
Łyżkę moczymy w gorącym tłuszczu......i uwaga na palce....poparzenie boli....nabieramy trochę ciasta i do garnka. Pamiętajmy, że ciasto rośnie i zbyt dużo porcji jest niewskazane. Smażymy na złoty kolor, wyciągamy i odsączamy na ręcznikach. Pączusie wrzucamy do miski i posypujemy cukrem pudrem. Tak postępujemy, aż do końca ciasta. Po usmażeniu 2-3 porcji.....ciasto zaczyna delikatnie uciekać z miski, dlatego trzeba je mieszać, żeby opadło. Nie chcemy jeść powietrza:)