Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczny deser do wykonania w kilka minut.
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 177
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 377
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1707
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3215
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 26703
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 177
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 377
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1707
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3215
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 26703
Składniki
Śliwki umyć , przekroić na połowę, usunąć pestkę. Czekoladę pokroić na drobno. Ciasto francuskie podzielić na 18 prostokątów.
Na każdym prostokącie umieścić połówkę śliwki i kawałek czekolady.
Zlepić tworząc pakiecik, umieścić w naczyniu żaroodpornym.
Tak postąpić ze wszystkimi. Piekarnik rozgrzać do 200 stopni. Jajko rozkłócić i posmarować pakieciki. Wstawić do piekarnika i piec 20 minut lub dobrego zrumienienia ciasta.
Podawać po wystudzeniu lub na gorąco jak kto lubi.