Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczny deser do wykonania w kilka minut.
Choć prawdziwa rolada śląska jest z wołowiny to bardzo często robi się ją z w...
Odsłon: 19298
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 1045
Nie masz pomysłu na szybki deser bez pieczenia? Serniczki z patelni to strzał...
Odsłon: 752
Choć prawdziwa rolada śląska jest z wołowiny to bardzo często robi się ją z w...
Odsłon: 19298
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 1045
Nie masz pomysłu na szybki deser bez pieczenia? Serniczki z patelni to strzał...
Odsłon: 752
Składniki
Śliwki umyć , przekroić na połowę, usunąć pestkę. Czekoladę pokroić na drobno. Ciasto francuskie podzielić na 18 prostokątów.
Na każdym prostokącie umieścić połówkę śliwki i kawałek czekolady.
Zlepić tworząc pakiecik, umieścić w naczyniu żaroodpornym.
Tak postąpić ze wszystkimi. Piekarnik rozgrzać do 200 stopni. Jajko rozkłócić i posmarować pakieciki. Wstawić do piekarnika i piec 20 minut lub dobrego zrumienienia ciasta.
Podawać po wystudzeniu lub na gorąco jak kto lubi.