Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Intensywnie piernikowe ciasto dyniowe z polewą a'la sernikową. Wspaniałe zestawienie kolorystyczne oraz smakowe. Idealne na jesienne spotkanie przy kawie. Przepis oraz więcej pomysłów na pyszne dania znajdziesz na https://moderncavegirl.pl
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 90
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 43
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 67
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 90
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 43
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 67
Składniki
Ciasto dyniowe Dynię pokroić w niewielkie kawałki, zalać odrobiną wody i dusić pod przykryciem na małym ogniu przez ok 10- 15 minut. Odlać pozostałość wody i chwilę przestudzić. Lekko ciepłą dynię zblendować na gładką masę razem z jajkami, erytrytolem, olejem kokosowym, przyprawą do piernika, mlekiem kokosowym i ekstraktem z wanilii. Sypkie składniki wymieszać w osobnej miseczce, po czym dodać do masy dyniowej i dokładnie wymieszać. Przelać masę do keksówki o wymiarach 25 x 11 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 160 stopni Celsjusza z termoobiegiem przez ok 40- 45 minut aż do zrumienienia. Całkowicie wystudzić.
Polewa "sernikowa" Kalafiora ugotować na parze. Jeszcze ciepłego przełożyć do miski i zblendować na gładką masę wraz z musem kokosowym oraz erytrytolem. Posypywać jednorazowo niewielką ilością żelatyny i za każdym razem blendować, aż do całkowitego rozpuszczenia poprzedniej porcji. Na koniec należy wsypać skórkę z pomarańczy oraz wlać ekstrakt z wanilii i wymieszać polewę szpatułką. Wylać na ciasto i zostawić do zastygnięcia. Można przyspieszyć proces wkładając ciasto do lodówki.