Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Papryki faszerowane"
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1950
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1635
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2618
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1950
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1635
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2618
Składniki
Ryż umyć na sitku, ugotować w lekko osolonej wodzie. Cebulę posiekać. Tofu zetrzeć na tarce. Pieczarki oczyścić, zetrzeć na tarce i podsmażyć razem z cebulą na oleju.
Gdy ryż będzie prawie miękki, wymieszać go z pieczarkami oraz tofu. Dodać przeciśnięty czosnek i siekaną zieleninę. Doprawić do smaku.
Papryki umyć, osuszyć, odciąć w każdej górną część (ok. 2 cm) i wyjąć gniazda nasienne. Każdą paprykę napełnić farszem. Tak przygotowane ułożyć w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym, skropić lekko oliwą. Włożyć do piekarnika rozgrzanego do 180oC i piec około 40 minut.
Papryki stanowią doskonałe samodzielne danie, ale jeśli lubimy sosy, przygotujmy pomidorowy jak do gołąbków.
ok. 65 minutŹródło: Twoje Imperium