Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Paryski tort biszkoptowy"
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6367
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 5692
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34588
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6367
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 5692
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34588
Składniki
Ubij śmietanę z cukrem na sztywno. Następnie ostrożnie wmieszaj kwaśną śmietanę i rum. Żelatynowy usztywniacz przygotuj wg instrukcji i wmieszaj do doprawionej bitej śmietany.
Jedną trzecią kremu przełóż do miski. Dodaj do reszty masy kakao i wymieszaj.
Dno tortownicy wyłóż jasnymi biszkoptami i rozsmaruj na nich połowę kremu kakaowego. Wstaw formę na kwadrans do lodówki do stężenia.
Następnie po wyjęciu tortownicy z chłodziarki, na kakaowym kremie rozsmaruj jasną masę i wciśnij do niej ciemne biszkopty (kilka odłóż do dekoracji). Na wierzchu rozsmaruj resztę kremu kakaowego. Wciśnij do nich resztę jasnych biszkoptów i dobrze wygładź.
Tort wstaw do lodówki do stężenia, najlepiej na noc.Udekoruj biszkoptami i kokosem.
Czas przygotowania: 50 minŹródło: Na żywo