Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pascha bakaliowa z żurawinami"
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 99
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31252
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 405
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 99
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31252
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 405
Składniki
Ser zmiel dwa razy. Masło zmiksuj na puch. Wciąż miksując, dodawaj po łyżce najpierw ser, a potem cukier puder i żółtka. Na koniec wsyp bakalie i wymieszaj. Sitko wyściel gazą, wyłóż masę serową, wyrównaj, wstaw do lodówki na noc.
Żurawiny podgrzewaj do lekkiego zgęstnienia. Wsyp cukier i mieszaj, aż się rozpuści. Spróbuj, ewentualnie dosłodź. Paschę ostrożnie wyjmij na talerz i udekoruj galaretkami.
Tuż przed podaniem polej częścią sosu żurawinowego. Resztę sosu podaj na stół w sosjerce.
<strong>Przepis przysłała Leokadia Pękalska z Bachowa</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie