Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10410
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3045
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2144
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 831
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10410
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3045
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2144
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 831
Składniki
Twaróg trzykrotnie zmiel. Rodzynki zalej wrzątkiem, a kiedy napęcznieją, odcedź i osącz. Dżem podgrzej i przetrzyj. Kandyzowaną skórkę posiekaj. Śmietanę podgrzej. Żółtka utrzyj z cukrem. Do masy żółtkowej cienkim strumieniem dolewaj gorącą śmietankę. Stale ucieraj mikserem. Do masy śmietanowo-żółtkowej dodaj masło, twaróg oraz dżem pomarańczowy. Dołóż kandyzowaną skórkę pomarańczową i rodzynki. wymieszaj mikserem.
Gazę kilka razy złóż, zmocz i wyłóż nią miseczkę z dziurkami, tak aby końce wystawały poza brzegi foremki. Masę serową umieść w formie. Przykryj zwisającymi końcami gazy. Przyciśnij talerzykiem, obciąż go i wstaw do lodówki na noc. Następnego dnia paschę wyjmij z pojemnika. Usuń gazę. Udekoruj migdałami i plasterkami pomarańczy.
porcja ok. 570 kcal, ok. 3 zł za porcjęŹródło: Tina