Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 44
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 62
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2747
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 212
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 155
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 44
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 62
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2747
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 212
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 155
Składniki
Do garnka wlać mleko, śmietanę, roztrzepane z cukrem waniliowym jajka i sok z cytryny. Gotować na wolnym ogniu regularnie mieszając, aż wytrąci się serek. Delikatnie odcedzić serek od serwatki na gęstym sicie i pozostawić do ostygnięcia.
Galaretkę cytrynową zalać gorącą wodą w ilości o połowę mniejszej niż zalecenie na opakowaniu i pozostawić do ostygnięcia. Margarynę utrzeć mikserem z cukrem pudrem, a potem powoli miksować z serkiem. Na koniec wymieszać z tężejącą galaretką. Masę serową podzielić na pół. Do jednej części dodać kakao i dobrze wymieszać.
Tortownicę o średnicy 25 cm. wyłożyć biszkoptami. Na biszkopty wylać masę serową kakaową. Na to wyłożyć pokrojone w kostkę brzoskwinie z syropu. Zalać je białą masą serową. Wierzch polać roztopioną mleczną czekoladą. Wstawić do lodówki. Najlepiej jeść dopiero na drugi dzień.