Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
super ciasto, ktore po dobowym lezakowaniu rozplywa sie w ustach
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4126
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11300
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6486
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5470
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13499
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5270
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4126
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11300
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6486
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5470
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13499
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5270
Składniki
z 5 jajek, 6 łyżek mąki, cukru 1 łyżki proszku upiec biszkopt, z reszty maki 1 k margaryny 1 jajka, żółtka, cukru pudru, śmietany i proszku zagniesc ciasto kruche, schlodzic w lodowce, podzielic na 4 czesci, z 1 czesci upiec polacek w takiej samej formie jak biszkopt, z pozostałych 3 rozwalkowac na prostokąt kazdy osobno posmarowac powidlem i posypac orzechami, zwinac w rolade i upiec na złoty kolor w 200st przez 20-30 min.,
ugotowac budynie na mleku, schlodzic i utrzec z margaryna, galaretki przygotowac wg. przepisu na opakowaniu,
na cienki placek kruchy nalozyc czesc kremu, na kremie polozyc rolady w odstepach pomiedzy nie wlożyc tężejaca galaretke, schlodzic w lodowce reszte kremu rozsmarowac na galaretce i roladach i przykryc biszkoptem, polac polewa, najlepiej ciasto pozostawic w lodowce na noc lub na 24h bo rolady w srodku sa dosyc twarde trzeba poczekac az odwilgan wtedy ciasto jest super.... smacznego