Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
super ciasto, ktore po dobowym lezakowaniu rozplywa sie w ustach
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1889
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3844
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3605
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 419
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1889
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3844
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3605
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 419
Składniki
z 5 jajek, 6 łyżek mąki, cukru 1 łyżki proszku upiec biszkopt, z reszty maki 1 k margaryny 1 jajka, żółtka, cukru pudru, śmietany i proszku zagniesc ciasto kruche, schlodzic w lodowce, podzielic na 4 czesci, z 1 czesci upiec polacek w takiej samej formie jak biszkopt, z pozostałych 3 rozwalkowac na prostokąt kazdy osobno posmarowac powidlem i posypac orzechami, zwinac w rolade i upiec na złoty kolor w 200st przez 20-30 min.,
ugotowac budynie na mleku, schlodzic i utrzec z margaryna, galaretki przygotowac wg. przepisu na opakowaniu,
na cienki placek kruchy nalozyc czesc kremu, na kremie polozyc rolady w odstepach pomiedzy nie wlożyc tężejaca galaretke, schlodzic w lodowce reszte kremu rozsmarowac na galaretce i roladach i przykryc biszkoptem, polac polewa, najlepiej ciasto pozostawic w lodowce na noc lub na 24h bo rolady w srodku sa dosyc twarde trzeba poczekac az odwilgan wtedy ciasto jest super.... smacznego