Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
super ciasto, ktore po dobowym lezakowaniu rozplywa sie w ustach
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 89
Pieczone ziemniaczki z rozmarynem i czosnkiem to absolutny rarytas, a zarazem...
Odsłon: 78
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 89
Pieczone ziemniaczki z rozmarynem i czosnkiem to absolutny rarytas, a zarazem...
Odsłon: 78
Składniki
z 5 jajek, 6 łyżek mąki, cukru 1 łyżki proszku upiec biszkopt, z reszty maki 1 k margaryny 1 jajka, żółtka, cukru pudru, śmietany i proszku zagniesc ciasto kruche, schlodzic w lodowce, podzielic na 4 czesci, z 1 czesci upiec polacek w takiej samej formie jak biszkopt, z pozostałych 3 rozwalkowac na prostokąt kazdy osobno posmarowac powidlem i posypac orzechami, zwinac w rolade i upiec na złoty kolor w 200st przez 20-30 min.,
ugotowac budynie na mleku, schlodzic i utrzec z margaryna, galaretki przygotowac wg. przepisu na opakowaniu,
na cienki placek kruchy nalozyc czesc kremu, na kremie polozyc rolady w odstepach pomiedzy nie wlożyc tężejaca galaretke, schlodzic w lodowce reszte kremu rozsmarowac na galaretce i roladach i przykryc biszkoptem, polac polewa, najlepiej ciasto pozostawic w lodowce na noc lub na 24h bo rolady w srodku sa dosyc twarde trzeba poczekac az odwilgan wtedy ciasto jest super.... smacznego