Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciastka z Aleksandrii, najsmaczniejsze i najłatwiejsze w wykonaniu, jest jeszcze druga wersja - biała, dotycząca innej części ciała, ale to później.
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 16
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 238
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1099
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 108
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 16
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 238
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1099
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 108
Składniki
Orzechy dałam do malaksera.
Rozdrobniłam na dosyć drobno.
W robocie ubiłam na sztywno białka ze szczyptą soli. Już na mniejszych obrotach zaczęłam powoli dosypywać cukier, potem mąkę- ja o niej zapomniałam a ciastka wyszły. Potem stopniowo dodałam orzechy.
Wyłożyłam na blachę z papierem do pieczenia. Piekłam 15 min w 165-170 st.
Łatwiejsze nie może być :D
Smacznego :)