Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciastka z Aleksandrii, najsmaczniejsze i najłatwiejsze w wykonaniu, jest jeszcze druga wersja - biała, dotycząca innej części ciała, ale to później.
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 59
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 118
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10345
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 114
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1013
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 59
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 118
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10345
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 114
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1013
Składniki
Orzechy dałam do malaksera.
Rozdrobniłam na dosyć drobno.
W robocie ubiłam na sztywno białka ze szczyptą soli. Już na mniejszych obrotach zaczęłam powoli dosypywać cukier, potem mąkę- ja o niej zapomniałam a ciastka wyszły. Potem stopniowo dodałam orzechy.
Wyłożyłam na blachę z papierem do pieczenia. Piekłam 15 min w 165-170 st.
Łatwiejsze nie może być :D
Smacznego :)