Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 35
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 1984
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 35
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 1984
Składniki
Z mleka, mąki, żółtek, cukru kryształu, cukru waniliowego, kokosu ugotować budyń. Masło utrzeć i połączyć z przestudzoną masą budyniową.
Żelatynę rozpuścić w wodzie, dodać suchą galaretkę i dobrze wymieszać. Białka ubić z cukrem, pod koniec dodać letnią żelatynę z galaretką.
Przełożenie ciasta: ciasto - połowa masy - owoce ananasa - pozostała część masy - pianka - starta czekolada.