Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witajcie! Przedstawiam Wam fajny przepis na pyszny, lekki i orzeźwiający deser. Ciasto jest bardzo puszyste, cytrynowe, nie za słodkie, z soczystymi owocami i galaretką. Polecam :)
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 5511
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34539
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2171
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113845
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 5511
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34539
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2171
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113845
Składniki
Galaretki cytrynowe gotujemy w 400ml wody, zostawiamy do ostygnięcia. Galaretkę truskawkową gotujemy według przepisu na opakowaniu. Również zostawiamy do ostygnięcia. Śnieżki ubijamy z mlekiem. Gdy uzyskamy sztywną piankę dodajemy cukier puder. Następnie dodajemy po łyżce sera, cały czas miksując masę. Na końcu dolewamy ostudzoną cytrynową galaretkę. Blaszkę 22x25cm wykładamy herbatnikami i na nie wlewamy cytrynową piankę. Układamy owoce i zalewamy tężejąca truskawkową galaretką. Wstawiamy do lodówki. Smacznego :)