Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pianka w cieście"
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 179
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 78
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 179
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 78
Składniki
Masło, 8 dag cukru i jajka utrzyj. Dodaj mąkę oraz wiórki kokosowe, wymieszaj. Ciasto odstaw do lodówki na 30 minut. Przełóż do 2 identycznych tortownic. Piecz 20 min w 180 st.
Mrożone owoce zasyp resztą cukru, podlej 1 łyżką wody. Duś kilka minut. Namocz w niewielkiej ilości wody 6 łyżeczek żelatyny. Przełóż do owoców, rozpuść. Kremówkę ubij, połącz z kwaśną śmietaną i ostudzoną masą owocową. Pianką przełóż 2 ciasta, schłodź.
Czas ok. 50 min; porcja – 510 kcal, cena 2,20 zł.Źródło: Świat kobiety