Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki deser dla całej rodziny.
Mikser, łyżka, miski, naczynie,
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5524
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1018
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12013
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5126
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1445
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5524
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1018
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12013
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5126
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1445
Składniki
Zagotować wodę w czajniku i rozpuścić żelatynę w szklance. Odłożyć aby ostygła. W tym czasie kładziemy biszkopty do naszego naczynia, w którym będziemy robić piankę.
Kroimy w kostkę naszą czekoladę i zostawiamy kawałek aby później ją zetrzeć.
Wyjmujemy dobrze schłodzoną śmietankę i ubijamy ją dodając cukru pudru oraz trochę soku z cytryny na najwyższych obrotach miksera.
Gdy już dobrze nam się ubije zwalniamy obroty miksera i powoli dodajemy ostudzoną żelatynę.
Wyłączamy mikser i dodajemy naszą pokrojoną czekoladę delikatnie mieszając łyżką.
Gdy już to zrobiliśmy to do naszego naczynia przekładamy masę. Dla dekoracji na tarce ścieramy czekoladę i posypujemy masę.
Wsadzamy do lodówki i czekamy, aż się stężeje.