Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki deser dla całej rodziny.
Mikser, łyżka, miski, naczynie,
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 84916
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2219
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9792
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3548
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6894
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 84916
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2219
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9792
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3548
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6894
Składniki
Zagotować wodę w czajniku i rozpuścić żelatynę w szklance. Odłożyć aby ostygła. W tym czasie kładziemy biszkopty do naszego naczynia, w którym będziemy robić piankę.
Kroimy w kostkę naszą czekoladę i zostawiamy kawałek aby później ją zetrzeć.
Wyjmujemy dobrze schłodzoną śmietankę i ubijamy ją dodając cukru pudru oraz trochę soku z cytryny na najwyższych obrotach miksera.
Gdy już dobrze nam się ubije zwalniamy obroty miksera i powoli dodajemy ostudzoną żelatynę.
Wyłączamy mikser i dodajemy naszą pokrojoną czekoladę delikatnie mieszając łyżką.
Gdy już to zrobiliśmy to do naszego naczynia przekładamy masę. Dla dekoracji na tarce ścieramy czekoladę i posypujemy masę.
Wsadzamy do lodówki i czekamy, aż się stężeje.