Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki deser dla całej rodziny.
Mikser, łyżka, miski, naczynie,
Ciasto Rafaello na krakersach to deser bez pieczenia, który pokochają wszyscy...
Odsłon: 1372
Ciasto Rafaello na krakersach to deser bez pieczenia, który pokochają wszyscy...
Odsłon: 1372
Składniki
Zagotować wodę w czajniku i rozpuścić żelatynę w szklance. Odłożyć aby ostygła. W tym czasie kładziemy biszkopty do naszego naczynia, w którym będziemy robić piankę.
Kroimy w kostkę naszą czekoladę i zostawiamy kawałek aby później ją zetrzeć.
Wyjmujemy dobrze schłodzoną śmietankę i ubijamy ją dodając cukru pudru oraz trochę soku z cytryny na najwyższych obrotach miksera.
Gdy już dobrze nam się ubije zwalniamy obroty miksera i powoli dodajemy ostudzoną żelatynę.
Wyłączamy mikser i dodajemy naszą pokrojoną czekoladę delikatnie mieszając łyżką.
Gdy już to zrobiliśmy to do naszego naczynia przekładamy masę. Dla dekoracji na tarce ścieramy czekoladę i posypujemy masę.
Wsadzamy do lodówki i czekamy, aż się stężeje.