Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pieczarki z boczkiem"
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1062
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 54
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 125
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1062
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 54
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 125
Składniki
Pieczarki oczyść, odetnij nóżki i oprósz kapelusze solą oraz pieprzem. Jedno jajko ugotuj na twardo, pokrój w drobną kostkę i połącz z posiekanym czosnkiem, szalotką, natką oraz szczypiorkiem. Dodaj drobno pokrojony i podsmażony na patelni boczek, anchois, trochę tartej bułki, a następnie wszystko wymieszaj.
Przypraw solą i pieprzem, wbij dwa jajka. Wymieszanym farszem wypełnij wydrążone pieczarki. Zapiekaj ok. 30 minut w temp. 180° C. Chwilę przed wyjęciem z piekarnika pieczarki posyp startym serem.Źródło: Na żywo