Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pieczone pierożki z grochem"
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 179
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 78
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 179
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 78
Składniki
Groch namocz na noc. Do garnka wlej bulion, dodaj przecedzony groch i gotuj do miękkości. Zostaw do wystygnięcia.
Czosnek przeciśnij przez praskę, imbir zetrzyj na tarce. Posiekaną cebulę zrumień na maśle. Do grochu dodaj cebulę, imbir, czosnek i natkę. Wbij jajko, dosyp bułkę tartą. Wyrób i formuj kulki farszu.
Ciasto rozwałkuj, pokrój w kwadraty i lep trójkątne pierożki. Ułóż na blasze wyłożonej pergaminem. Piecz w 200°C przez 25-30 min, aż będą rumiane.Źródło: Takie jest życie