Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Piegowaty jabłecznik"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 48
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 372
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 95
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 48
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 372
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 95
Składniki
Ciasto: zagnieć wszystkie , zawiń w folię spożywczą i schłodź w lodówce.
Nadzienie: jabłka obierz, pokrój w kostkę i skrop sokiem z cytryny. Odłóż 3/4 szkl. owoców, resztę wsyp do garnka, dodaj cukier i praż, aż będą się rozpadać. Wrzuć odłożone jabłka, wymieszaj, zdejmij z ognia. 2/3 ciasta rozwałkuj na prostokąt, wyłóż nim foremkę, piecz 10 minut w 180°C. Wyłóż jabłka. Resztę ciasta rozwałkuj na prostokąt, przykryj nadzienie. Piecz 40 minut.
Polewa: podgrzej mleko z siemieniem i cukrem. Mango zmiksuj. Ciepłe mleko połącz z żelatyną i mango. Wylej na zimne ciasto. Odstaw, by polewa zastygła.Źródło: Naj