Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste do zrobienia i co najważniejsze wykorzystujemy surowe białka
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3850
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414768
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2397
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3850
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414768
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2397
Składniki
Wymieszać mąkę, cukier, mak proszek do pieczenia, dodać rozpuszczone masło. Ubić na sztywno białka, delikatnie wymieszać z makową mieszanką, na końcu dodać bakalie i cukier waniliowy.
Keksówkę wysmarować tłuszczem, wysypać bułką tartą.
Przełożyć masę do keksówki. Wstawić do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika piec ok 50 min. Posypać cukrem pudrem
Pierwotny przepis pochodzi z książki "pyszne ciasta" -makowy placek na pianie. Zmniejszyłam ilość dodanego cukru pudru, zwiększyłam ilość bakalii i olałam dodanie skórki otartej z cytryny.