Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste do zrobienia i co najważniejsze wykorzystujemy surowe białka
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 48
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 116
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 57
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 57
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2950
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 48
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 116
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 57
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 57
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2950
Składniki
Wymieszać mąkę, cukier, mak proszek do pieczenia, dodać rozpuszczone masło. Ubić na sztywno białka, delikatnie wymieszać z makową mieszanką, na końcu dodać bakalie i cukier waniliowy.
Keksówkę wysmarować tłuszczem, wysypać bułką tartą.
Przełożyć masę do keksówki. Wstawić do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika piec ok 50 min. Posypać cukrem pudrem
Pierwotny przepis pochodzi z książki "pyszne ciasta" -makowy placek na pianie. Zmniejszyłam ilość dodanego cukru pudru, zwiększyłam ilość bakalii i olałam dodanie skórki otartej z cytryny.