Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieguski, które robią furrorę, które są pyszne, które urzekają swoim smakiem. Stokroć lepsze od tych kupnych
Ekspresowa przekąska pełna smaku.
Odsłon: 42
Dzisiaj danie z podrobów czyli ozorki w sosie chrzanowym , danie proste i łat...
Odsłon: 61
Mieszanka przypraw baharati jest nieodzownym dodatkiem do mięsa mielonego, (w...
Odsłon: 18
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 178
Ekspresowa przekąska pełna smaku.
Odsłon: 42
Dzisiaj danie z podrobów czyli ozorki w sosie chrzanowym , danie proste i łat...
Odsłon: 61
Mieszanka przypraw baharati jest nieodzownym dodatkiem do mięsa mielonego, (w...
Odsłon: 18
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 178
Składniki
Miękka margaryna zmiksować z cukrem pudrem, waniliowym i jajkiem, aromatem, potem dodawać mąkę z proszkiem i kakao, zagnieść rękami. Dodać pokrojone w mini kawałki czekoladę, i pogniecione orzechy.
Małą łyżeczką nabierać ciasto, formować jakby kuleczki na łyżeczce, i układać na blasze wyłożonej papierem (nie martwić się o kształt, pieguski same się uformują w trakcie pieczenia)
Piec ok 12minut w temperaturze 180 stopni. Ja zawsze jak wyciągam blachę z piekarnika i ściągam ciasteczka, to są one ogólnie bardzo miękkie i niczym nie przypominają piegusków, no ok, może wizualnie. Dopiero jak ostygną robią się twarde i coraz to bardziej chrupiące :)
Smaczne zarówno tego samego dnia, chwilę po przestygnięciu, jak i po kilku dniach... ale mało kiedy tak długo się zostają :)
Z tej porcji wychodzi ok 50 piegusków