Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierniczki na długie zimowe wieczory
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 146
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 60
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1085
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 146
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 60
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1085
Składniki
Miód , cukier ,masło podgrzać,aż cukier się rozpuści .Migdały ,mąkę,przyprawę do piernika ,kakao i żółtka wymieszać.Zagnieść ciasto .Dodać sodę rozpuszczoną w rumie.Znowu zagnieść ciasto , uformować kulę,zawinąć w folię i wstawić do lodówki na 4 godziny .Rozwałkować , wycisnąć foremkami różne kształty .Ułożyć je na natłuszczonym pergaminie .Piec 12 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.Z cukru pudru , wody i soku zrobić lukier . Upieczone pierniczki ozdobić owocami