Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonały smak i świetna zabawa dla całej rodziny !
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 138
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 196
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 299
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 138
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 196
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 299
Składniki
Rozpuścić margarynę i cukier, dodać miód- wymieszać i przestudzić.
Dodać przyprawę do piernika, kakao i jajka- wymieszać.
Do miski wsypać mąkę, dodać łyżeczkę sody oczyszczonej rozpuszczonej w łyżce wody, przelać masę.
Wszystkie składniki wymieszać, następnie ugniatać ciasto na jednolitą masę.
Rozwałkować na grubość ok 2-3 mm i wycinać pierniczki.
Piec w 180 C przez 10 minut.
Rozpuścić czekoladę, posmarować nią pierniczki i posypać kolorową posypką, pozostawić kilka godzin do stężenia czekolady.
Przy małch foremkach wychodzi ponad 400 pierniczków !!!!