Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonały smak i świetna zabawa dla całej rodziny !
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 669
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1001
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2009
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 669
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1001
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2009
Składniki
Rozpuścić margarynę i cukier, dodać miód- wymieszać i przestudzić.
Dodać przyprawę do piernika, kakao i jajka- wymieszać.
Do miski wsypać mąkę, dodać łyżeczkę sody oczyszczonej rozpuszczonej w łyżce wody, przelać masę.
Wszystkie składniki wymieszać, następnie ugniatać ciasto na jednolitą masę.
Rozwałkować na grubość ok 2-3 mm i wycinać pierniczki.
Piec w 180 C przez 10 minut.
Rozpuścić czekoladę, posmarować nią pierniczki i posypać kolorową posypką, pozostawić kilka godzin do stężenia czekolady.
Przy małch foremkach wychodzi ponad 400 pierniczków !!!!