Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonały smak i świetna zabawa dla całej rodziny !
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 81
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 58
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 81
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 58
Składniki
Rozpuścić margarynę i cukier, dodać miód- wymieszać i przestudzić.
Dodać przyprawę do piernika, kakao i jajka- wymieszać.
Do miski wsypać mąkę, dodać łyżeczkę sody oczyszczonej rozpuszczonej w łyżce wody, przelać masę.
Wszystkie składniki wymieszać, następnie ugniatać ciasto na jednolitą masę.
Rozwałkować na grubość ok 2-3 mm i wycinać pierniczki.
Piec w 180 C przez 10 minut.
Rozpuścić czekoladę, posmarować nią pierniczki i posypać kolorową posypką, pozostawić kilka godzin do stężenia czekolady.
Przy małch foremkach wychodzi ponad 400 pierniczków !!!!