Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne,świąteczne,śliczne
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 811
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5742
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9550
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 264
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 811
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5742
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9550
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 264
Składniki
Wszystkie składniki wymieszać i zagnieść ciasto. Rozwałkować, delikatnie podsypując mąką na grubość około 3-4 mm, wycinać pierniczki.
Układać na blaszce wyłożonej papierem i piec około 10 minut w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu wystudzić i ozdobić.
Lukier: jedno białko zmiksować z taką ilością cukru pudru (dość dużo), by tworzyło gęstą, nierozlewającą się masę.