Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne chrupiące pierniczki z wzorem piękna ozdoba świątecznego i wigilijnego stołu.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 603
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12177
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13503
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2752
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 603
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12177
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13503
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2752
Składniki
Do rondelka włóż masło, miód sztuczny i prawdziwy, cukier i przyprawę do piernika, wszystko podgrzej do rozpuszczenia, następnie ostudź.
Do miski przesiej mąkę z sodą, dodaj jajko i przestudzoną masę miodową. Wyrób gładkie ciasto. Wstaw do lodówki na około 20 minut.
Stolnicę posyp mąka ciasto podziel na 3 części i każdą z nich wałkuj cienko. Następnie wycinaj za pomocą foremek dowolne kształty pierniczków z wzorem.
Układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec około 8-10 minut w temperaturze 180 st.
Pierniczki przechowuj w pojemnikach szklanych lub metalowych.