Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne chrupiące pierniczki z wzorem piękna ozdoba świątecznego i wigilijnego stołu.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 274
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1119
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 274
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1119
Składniki
Do rondelka włóż masło, miód sztuczny i prawdziwy, cukier i przyprawę do piernika, wszystko podgrzej do rozpuszczenia, następnie ostudź.
Do miski przesiej mąkę z sodą, dodaj jajko i przestudzoną masę miodową. Wyrób gładkie ciasto. Wstaw do lodówki na około 20 minut.
Stolnicę posyp mąka ciasto podziel na 3 części i każdą z nich wałkuj cienko. Następnie wycinaj za pomocą foremek dowolne kształty pierniczków z wzorem.
Układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec około 8-10 minut w temperaturze 180 st.
Pierniczki przechowuj w pojemnikach szklanych lub metalowych.