Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne chrupiące pierniczki z wzorem piękna ozdoba świątecznego i wigilijnego stołu.
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666272
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 93
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 537
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5741
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 979
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 263
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666272
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 93
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 537
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5741
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 979
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 263
Składniki
Do rondelka włóż masło, miód sztuczny i prawdziwy, cukier i przyprawę do piernika, wszystko podgrzej do rozpuszczenia, następnie ostudź.
Do miski przesiej mąkę z sodą, dodaj jajko i przestudzoną masę miodową. Wyrób gładkie ciasto. Wstaw do lodówki na około 20 minut.
Stolnicę posyp mąka ciasto podziel na 3 części i każdą z nich wałkuj cienko. Następnie wycinaj za pomocą foremek dowolne kształty pierniczków z wzorem.
Układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec około 8-10 minut w temperaturze 180 st.
Pierniczki przechowuj w pojemnikach szklanych lub metalowych.