Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne chrupiące pierniczki z wzorem piękna ozdoba świątecznego i wigilijnego stołu.
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 118
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 308
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 2944
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 118
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 308
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 2944
Składniki
Do rondelka włóż masło, miód sztuczny i prawdziwy, cukier i przyprawę do piernika, wszystko podgrzej do rozpuszczenia, następnie ostudź.
Do miski przesiej mąkę z sodą, dodaj jajko i przestudzoną masę miodową. Wyrób gładkie ciasto. Wstaw do lodówki na około 20 minut.
Stolnicę posyp mąka ciasto podziel na 3 części i każdą z nich wałkuj cienko. Następnie wycinaj za pomocą foremek dowolne kształty pierniczków z wzorem.
Układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec około 8-10 minut w temperaturze 180 st.
Pierniczki przechowuj w pojemnikach szklanych lub metalowych.