Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Piernik czekoladowy"
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 2768
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 2768
Składniki
Jajko ubij. Wsyp cukier, zmiksuj. Mąkę wymieszaj z cukrem, solą, cynamonem, przyprawą do piernika i sodą oczyszczoną.
Olej połącz ze śmietaną i miodem. Sypkie i mokre produkty dodawaj na przemian do jajka, cały czas miksując na gładkie ciasto.
Ciasto wylej na blachę. Czekoladę zetrzyj na tarce. Ciasto posyp czekoladą i płatkami migdałowymi. Piecz 20-30 minut w 180°C.
<strong>Przepis przysłała Katarzyna Toczek-Gierula z Rzeszowa.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie