Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Piernik czekoladowy"
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 55
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 43
Makaron w azjatyckim stylu z tofu i sosem z masłem orzechowym. Jest pyszny, a...
Odsłon: 57
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 79
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 55
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 43
Makaron w azjatyckim stylu z tofu i sosem z masłem orzechowym. Jest pyszny, a...
Odsłon: 57
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 79
Składniki
Jajko ubij. Wsyp cukier, zmiksuj. Mąkę wymieszaj z cukrem, solą, cynamonem, przyprawą do piernika i sodą oczyszczoną.
Olej połącz ze śmietaną i miodem. Sypkie i mokre produkty dodawaj na przemian do jajka, cały czas miksując na gładkie ciasto.
Ciasto wylej na blachę. Czekoladę zetrzyj na tarce. Ciasto posyp czekoladą i płatkami migdałowymi. Piecz 20-30 minut w 180°C.
<strong>Przepis przysłała Katarzyna Toczek-Gierula z Rzeszowa.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie