Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja dzisiejsza propozycja to piernik na cydrze jabłkowym. Pięknie pachnący jabłkami i przywołujący wspomnienia lata. Cydr jabłkowy jako dodatek do piernika stanowi ciekawą alternatywę dla klasycznej wody dodawanej w przepisach. Moim zdaniem cydr wzbogaca smak ciasta.
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10392
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336734
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4236
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423501
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10392
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336734
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4236
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423501
Składniki
W garnku zagotowujemy miód, cydr jabłkowy, kakao i przyprawę do piernika. Studzimy. Do wystudzonej masy dodajemy po jednym jajku. Miksujemy. Do masy dodajemy mąkę, proszek do pieczenia i sodę. Miksujemy. Rodzynki namoczone w wodzie osypujemy mąka. Dodajemy do ciasta. Mieszamy. Ciasto przelewamy do wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą formy keksowej. Pieczemy około 50-60 minut w 180 stopniach do tzw. suchego patyczka. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Dekorujemy nią ciasto. Posypujemy wierzch skórką pomarańczową.
Zapraszam do mojego bloga !