Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam pyszny piernik który możecie przygotować nawet w wigilię, zajmie wam to dosłownie kilka minut wystarczy że wcześniej rozpuścicie masło z cukrem, mlekiem i przyprawą i ostudzicie, a wasz piernik będzie gotowy w pięć minut.
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 67
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
Odsłon: 117
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 67
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
Odsłon: 117
Składniki
Do rondelka wlej mleko, dodaj cukier, masło, kakao i przyprawę do piernika, podgrzewaj do rozpuszczenia i zostaw do wystygnięcia.
Mąkę przesiej z sodą i proszkiem do pieczenia. Jajka ubij na puszystą masę dodaj powidła oraz wystudzoną masę czekoladową. Następnie przesianą mąkę , Wymieszaj do połączenia.
Keksówkę o wymiarach 15x30 wyłóż papierem do pieczenia i wylej piernik. Wstaw do nagrzanego piekarnika do 180 st na około 45 minut lub suchego patyczka.
Czekoladę rozpuścić ze śmietaną i polej wystudzony piernik, wierzch posyp płatkami migdałowymi.