Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam pyszny piernik który możecie przygotować nawet w wigilię, zajmie wam to dosłownie kilka minut wystarczy że wcześniej rozpuścicie masło z cukrem, mlekiem i przyprawą i ostudzicie, a wasz piernik będzie gotowy w pięć minut.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1289
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5819
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8826
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18436
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1289
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5819
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8826
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18436
Składniki
Do rondelka wlej mleko, dodaj cukier, masło, kakao i przyprawę do piernika, podgrzewaj do rozpuszczenia i zostaw do wystygnięcia.
Mąkę przesiej z sodą i proszkiem do pieczenia. Jajka ubij na puszystą masę dodaj powidła oraz wystudzoną masę czekoladową. Następnie przesianą mąkę , Wymieszaj do połączenia.
Keksówkę o wymiarach 15x30 wyłóż papierem do pieczenia i wylej piernik. Wstaw do nagrzanego piekarnika do 180 st na około 45 minut lub suchego patyczka.
Czekoladę rozpuścić ze śmietaną i polej wystudzony piernik, wierzch posyp płatkami migdałowymi.