Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam pyszny piernik który możecie przygotować nawet w wigilię, zajmie wam to dosłownie kilka minut wystarczy że wcześniej rozpuścicie masło z cukrem, mlekiem i przyprawą i ostudzicie, a wasz piernik będzie gotowy w pięć minut.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3802
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 626
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3819
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 391
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 736
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3802
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 626
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3819
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 391
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 736
Składniki
Do rondelka wlej mleko, dodaj cukier, masło, kakao i przyprawę do piernika, podgrzewaj do rozpuszczenia i zostaw do wystygnięcia.
Mąkę przesiej z sodą i proszkiem do pieczenia. Jajka ubij na puszystą masę dodaj powidła oraz wystudzoną masę czekoladową. Następnie przesianą mąkę , Wymieszaj do połączenia.
Keksówkę o wymiarach 15x30 wyłóż papierem do pieczenia i wylej piernik. Wstaw do nagrzanego piekarnika do 180 st na około 45 minut lub suchego patyczka.
Czekoladę rozpuścić ze śmietaną i polej wystudzony piernik, wierzch posyp płatkami migdałowymi.