Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Piernik śmietankowy z powidłami"
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 468
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 187
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 468
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 187
Składniki
Jajka utrzyj z cukrem. Dodaj dżem i śmietanę, wymieszaj. Margarynę stop, ostudź. Wlej do masy jajecznej, połącz.
Dodaj sodę, przyprawę do piernika, kakao i mąkę. Wyrób na gładkie, jednolite ciasto. Wlej do podłużnej blaszki.
Piecz 40 minut w temp. 180°C. Piernik ostudź, przekrój na 2-3 placki. Przełóż powidłami śliwkowymi.
<strong>Przepis przysłała Małgorzata Sopata z Rytra.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie